Your Castle on your Coffee Table

Interview met Interior Magazine

“Het is jammer dat mensen niets hebben om te laten zien van alle mooie huizen waarin ze hebben gewoond!” – groeide uit tot een passie voor curiosa, fotografie en het bewaren van dierbare herinneringen. We spreken met Tertius Xavier van Oosthuyzen, de in Kaapstad getogen en in Amsterdam gevestigde fotograaf achter My Home is My Castle, over het maken van foto’s van prachtige huizen en hun geliefde details en het omzetten daarvan in hoogwaardige koffietafelboeken.

Wat fascineert je aan huizen?

“Als je het gevoel hebt dat je iemands ziel kunt zien in het interieur van zijn huis, als je kunt voelen hoe ze zijn, dan weet je dat er een verhaal zit in elk object. Dat is wat er zo intrigerend aan is.

Het is iets dat je in je moet hebben. Je moet van interieurs houden om er mooie foto’s van te kunnen maken. Het is niet alleen de techniek. Ik probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken in de foto’s. Dat geeft dat huiselijke gevoel. “


Het proces

Vertel ons over het maakproces van een van uw boeken

“Ik begin met het tekenen van een privacy contract. Niemand anders dan de eigenaren krijgen de foto’s of het boek te zien. Daarna leiden de eigenaren me rond, zodat ik weet wat voor hen bijzonder is. Het liefst doe ik dat met de vrouw des huizes – de prinses van het kasteel. Soms kun je zo langs een object lopen, maar als ze je eenmaal de geschiedenis ervan vertellen, kijk je er op een andere manier naar. Ik heb één tot drie dagen fotografie nodig om alles wat ik nodig heb voor het perfecte boek vast te leggen.

June 06, 2017

Daarna maak ik een selectie en de lay-out en overleg de technische details met de eigenaar. Afhankelijk van welke materialen ze kiezen, kan de productie van het boek ongeveer 4-6 weken duren, omdat ik de boeken in Italië laat maken. Als je bijvoorbeeld een krokodillenbinding wilt, moet ik het juiste leer vinden, de goedkeurigen en certificaten ervoor krijgen… het is een langer proces. Ik had een klant die een boek van een meter bij een meter wil, en dus zoek ik nu iemand die een tafel voor het boek kan maken die bij het huis past, en ik heb de foto’s nog niet eens gemaakt. “

Dus dit is geen ordinair fotoboek waar we het over hebben?

“Nee, helemaal niet. Je kunt zeggen dat het de Rolls Royce onder de fotoboeken is.”

Een sentiment voor altijd

Een ware must have voor wie ‘My Home My Castle’ is: een op maat gemaakt koffietafelboek van het eigen interieur. Tertius Xavier van Oosthuyzen is gespecialiseerd in het fotograferen van overzichten en sfeer met een kenmerkende signatuur voor details. Hij fotografeert de meest dierbare plekken van uw huis, interieur en omgeving en maakt hier een smaakvolle fotoreportage van.

Uw wijnboerderij in Kaapstad, landhuis in Friesland, beach house op Ibiza, loft in New York of uw herenhuis aan de Amsterdamse grachten: deze herinneringen neemt u voortaan – in een omslag van Italiaanse makelij en op verzoek met familiewapen, initialen of naam van het huis erin verwerkt – overal mee naartoe, waarheen u ook verhuist. Geweldig om uw kinderen later te laten zien hoe het er uitzag waar ze opgroeiden. Daarom: capture your special home in style.

June 06, 2017

Prinsengracht 266
1016HH Amsterdam
The Netherlands

KvK: 34148547
Bank IBAN: NL73INGB0007172147
BIC: INGBNL2A
BTW: NL002222018B13

© REFLEXX REPORTAGES by TERTIUS (All rights reserved)